Det ser bedre ud, end det har gjort i nogen tid

Af Arne Herløv Petersen

Der er ikke just grund til storøjet optimisme, men corona-tallene fra i går er bedre, end de har været. Der var 199.893 nye tilfælde i verden i går mod 289.538 den 31. juli. I USA var man oppe på ca. 78.000 den 24. juli, og i går var tallet ca 48.000. I Brasilien var tallet 71.000 for en uge siden, og det var 18.000 i går. Selv i Indien, hvor kurven ellers har været stejlt opadgående, så det lidt bedre ud i går – 50.000 mod 57.000 for nogle dage siden.
Det er for tidligt at sige noget bestemt ud fra de tal. Måske er tallene igen helt oppe i skyerne i morgen. Men hvis der er tale om en tendens, og hvis denne tendens fortsætter, så ser det bedre ud, end det har gjort i nogen tid.
Den største fare nu er utålmodigheden. Hvis folk synes, at nu har de restriktioner varet længe nok, så nu kan de tage på ferier lægge sig i lag på strandene og trænges på natkubber, og nu kan de omfavne alle og enhver og klemme sig ind til de andre i myldretiden i tog og busser og juble i kor ved fodboldkampe, sågår det galt. Vi må holde ud en tid endnu, holde afstand og vise fornuft. Måske skal vi blive ved med det, til vi har en vaccine. Og det må vi da tro på, at vi får engang inden for en forholdsvis overskuelig tid.
Når der har været så mange nye tilfælde i Aarhus de sidste dage, skyldes det måske, at jublende fodbold-fans maste sig sammen på Rådhuspladsen for at fejre en bronzemdalje. Det havde nok været klogere at blive hjemme og skåle med fjernsynet.

%d bloggers like this: