B.B. King og arvingerne

Af Jerry Ritz

B.B. KING døde idag for 5 år siden i sit hjem i Las Vegas, kun nogle få måneder før han ville være fyldt 90 år. Han spillede lige til det sidste dog siddende i de sidste år. B.B. efterlod en formue som efter forlydender skulle være på mellem 30 og 40 mio. dollars. Han var gift to gange, men fik ingen børn med sine hustruer. Til gengæld fik han 15 børn med 15 forskellige kvinder udenfor ægteskaberne, det er dem der slåes om arven efter hans død. Billedet her er taget Backstage efter B.B. koncert i Tivolis Koncertsal engang i starten af 70’erne. Jeg sidder mellem B.B. og hans manager og gode ven Sidney A. Sidenberg – to tunge drenge som begge var født i 1925. Sidenberg der blev kaldt ‘Sid’ blev født i Øst Preussen (nu en del af Polen) og emigrerede med sine jødiske forældre til USA da han var 5 år. Han fik en uddannelse som regnskabsmand og det var i forbindelse med en sag om skattebetaling han lærte B.B. at kende. Han var blevet snydt af forskellige managers og agenter og bad Sid og at være hans manager som han var i over 30 år,. Sid havde stor andel i B.B.’s store succes og at han fra starten af 70’erne kom ud til et stort blandet publikum, I 50’er og 60’erne optrådte han primært for afro-amerikanere. B.B. pladedebuterede allerede i 1949 og levede med diabetes i mange år. Han var respekteret som en af de bedste bluesguitarister og indspillede og turnerede med U2, Eric Clapton, Peter Green, Rolling Stones og mange andre. ‘The Thrill Is Gone’ kan vi stadig nyde – og hver gang vi køber eller streamer hans musik er der royalties til de 15 arvinger!

%d bloggers like this: