Constina kan jeg ikke fortælle meget om

Af Lars Kjær

Da jeg tidligere på dagen stod og rodede efter puslespil og nogle andre plader i kælderen, faldt jeg over Constinas enlige svale af en lp.

Jeg tvivler stærkt på at jeg har haft fat i den siden jeg købte den på amerikansk import dengang og det er der vist heller ikke mange andre der har.

Jeg huskede intet om musikken på den og tænkte, at det nok var noget latin freestyle, som var på mode på den tid, men så fangede jeg lige et glimt af navnet Reggie Lucas på omslaget.

Reggie Lucas var fast samarbejdspartner med trommeslageren James Mtume – de mødte hinanden da de spillede i Miles Davis’ band i hans elektriske periode i 70’erne.

Reggie spillede guitar og selv om han var fra New York, så arbejdede han ofte med Philadelphia-navne som Billy Paul og Philadelphia International Records store disco orkester, MFSB – som i Mothers, Fathers, Sisters & Brothers – og var også medlem af det kortlivede orkester Sunfire.

Men det trak mere og mere i Reggie at gå bag scenen som producer og sangskriver. Det blev han med stor succes og altså ofte i selskab med James Mtume. Sammen havde de også bandet Mtume, der især er kendt for det ofte samplede hit ‘Juicy Fruit’.

Sammen skrev og producerede de store sange til kunstnere som Stephanie Mills, Phyllis Hyman, Lou Rawls og Roberta Flack. I 1981 modtog de endda en Grammy for Stephanie Mills-hittet ‘Never Knew Love Like This Before’.

Nå ja, så skrev han også ‘Borderline’ til en vis Madonna og producerede hovedparten af hendes debutalbum. Reggie Lucas døde i 2018 af hjerteproblemer kun 65 år gammel.

Constina kan jeg derimod ikke fortælle meget om, måske fordi hun virker meget som et produkt og lyder som andre frem for som sig selv – blandt andet her omtalte Stephanie Mills.

Hun er født i Minneapolis og på Linkedin står hun stadig som ‘recording artists’, men jeg kender altså kun til den selvbetitlede lp fra 1989, hvor ‘Falling Like Rain’ var en af singlerne.

%d bloggers like this: