Den australske katastrofe

Peer Aagaard skriver på Facebook:

Mens temperaturen har rundet 40 grader og store dele af hans land står i flammer, fastholder Australiens konservative premierminister, Scott Morrison, at det skam er fuldkommen irrelevant i den sammenhæng, at han og hans regering skider på klimamålene, og at landet trods løfter om det modsatte øger sin kulproduktion og udledningen af drivhusgasser år for år.

Tusinder af australiere endte med at fejre julen som hjemløse, efter at have mistet deres hjem til ilden, som er ude af kontrol, men i stedet for at adressere krisen, valgte deres statsminister at tage på badeferie på Hawaii.

Den australske katastrofe og Morrison-regeringens adfærd er et sindbillede på de opgør, som kommer til at præge kloden i de kommende år. Slagene kommer til at stå mellem på den ene side globalt tænkede mennesker, der føler ansvar og næstekærlighed overfor folk i nød og som forstår, at de enorme udfordringer, vi står overfor, kun kan løses i fællesskab. På den anden side befinder sig en skønsom blanding af konservative nationalister, hvis horisont slutter ved deres egen næsetip, og som simpelthen mangler intellektuel kapacitet til at forstå, at deres vej kun fører til døden for millioner.