Jo flere, der drukner, desto større er nyheden

drowned

Katastroferne i Middelhavet er et tegn på et ægte dilemma, som medierne (og politikerne) forståeligt nok har uendeligt svært ved at håndtere

Af Lasse Jensen

Forleden fik jeg et flashback til min tidlige ungdoms science fiction-romaner. Middelhavet er ved at udvikle sig til en massegrav for afrikanske og mellemøstlige flygtninge. Og jeg huskede forfatteren Niels E. Nielsen, der i en bog beskrev en fremtid, hvor Europa med alle midler forsvarer sig mod en masseinvasion af sultne og desperate mennesker fra Afrika. Bogen fremprovokerede en voldsom angst for en helt anden krig end den eksisterende kolde krig, som ellers kunne være ret angstfremkaldende. Jeg husker svagt, at forfatteren blev ugleset, fordi han tilsyneladende mente, at den vestlige civilisation kun kunne overleve, hvis dens avancerede våben slagtede et tilstrækkeligt antal millioner af de uciviliserede horder, som truede med at oversvømme os.

I dag et halvt århundrede senere lurer frygten i baghovedet på europæiske politikere. Nej, ikke massemord og naturligvis ikke en væbnet konfrontation. Vore tanker går til de druknede, mens de overlevende nærer vores frygt.

Medierne er i vildrede.

Læs hele klummen på information.dk her.