Der er så meget bilos ved Søerne i København at det påvirker din hjerterytme

People_at_Sortedams_Sø

Der er så meget bilos ved Søerne i København, at det på blot få timer vil påvirke din hjerterytme og dine blodkar.

Tusindvis af københavnere færdes hver eneste dag langs Søerne, der adskiller Indre København fra brokvarterene. Folk løber, cykler og slænger sig på bænkene ved bredden. Det lyder måske umiddelbart ganske sundt for krop og sjæl, men faktisk er det alt andet end sundt – for kroppen i hvert fald.

Vejene rundt om Søerne er omkranset af befærdede veje. Særligt Østre Søgade er en trafikbombe. Hvert døgn passerer cirka 26.900 køretøjer vejen, og de partikler som udledes derfra, er farlige for hjerte-karsystemet.

En ny dansk undersøgelse viser, at vores hjerte-karsystem bliver påvirket på bare fem timer. Resultaterne stammer fra 60 personer, der blev udsat for luften fra Øster Søgade i fem timer, hvorefter der blev foretaget målinger.

Læs mere på tv2.dk her og læs mere om undersøgelsen her [PDF].