Daevid Allen er død

allen540b

Daevid Allen (egl. Christopher David Allen) (født 1938) var en australsk guitarist, sanger, komponist og performance-kunstner, der mest er kendt som medstifter af psykedeliske rock-grupper som Soft Machine (i England i 1966) og Gong (i Frankrig i 1970).

Inspireret af de beat-forfattere han havde opdaget, da han arbejdede i en boghandel i Melbourne, rejste Allen til Paris, hvor han boede på Beat Hotel i et værelse, hvor Allen Ginsberg og Peter Orlovsky netop have boet, Mens han solgte aviser i Latinerkvarteret, mødte han Terry Riley og fik gratis adgang til jazz-klubberne i området. Efter at have mødt William S. Burroughs og være blevet inspireret af Sun Ras filosofi, dannede han en “fri jazz”-gruppe, Daevid Allen Trio.

Allen tog til England og lejede et værelse i Canterbury, hvor han mødte udlejerens søn, den 16-årige Robert Wyatt. Sammen med Kevin Ayers og Mike Ratledge dannede de i 1966 gruppen Soft Machine.

Læs mere på Wikipedia her.

Reklamer