Tre gode målinger giver rygstød

4817ed_UffeElb_k

Nyeste Gallup-måling viser, at 1.8 pct. af vælgerne ville sætte deres kryds ved Alternativet, hvis der var valg i morgen. Målingen er den tredje meningsmåling med Alternativet, siden partiet i sidste uge nåede de krævede 20.260 vælgererklæringer, som giver ret til at deltage i folketingsvalget – og den hidtil bedste. Godt rygstød forud for valgkampen, siger partileder Uffe Elbæk, der dog forholder sig ydmygt til opgaven der venter.

Første meningsmåling fra Voxmeter viste 1.2 pct., næste fra Greens 1.7 pct. og nu viser den seneste måling fra Gallup altså, at 1.8% af danskerne ville stemme på Alternativet, hvis der var valg i morgen.

Til det siger partileder Uffe Elbæk:

”Vi er selvfølgelig glade for den opbakning Alternativet har fået i de tre første målinger og at det er gået frem for hver måling, men det ændrer intet for os: Vi går stadig ydmygt til den store opgave, som ligger foran os som helt nyt parti. Nemlig at gøre os fortjent til borgernes kryds, når valget kommer. Én ting er meningsmålinger, men selve valget er noget helt andet. Og derfor glæder vi os til at føre endnu flere samtaler med danskere i hele landet i de kommende måneder. Sikke et politisk forår det bliver.”

At den vigtige spærregrænse på 2 pct. med raske skridt er rykket nærmere viser ifølge Uffe Elbæk, at partiet har fat i en agenda og dagsorden, som har folkeligt ekko:

”Vi har hele tiden troet på, at mange danskere var enige med os i, at der er brug for en stemme i Folketinget, som meget ambitiøst vil kæmpe for en bæredygtig omstilling af samfundet. Og der er det klart, at vi kan bruge meningsmålinger som en indikation på, om der er et folkeligt ekko, for de ting vi står for og de ting vi vil kæmpe for.”

Læs mere om Alternativets politik på http://www.alternativet.dk

Reklamer